Utvärdering

Att göra bra och relevant utvärderingar tycker jag är något som är väldigt viktigt men som oftast glöms bort eller görs på slentrian. Det är synd för en bra utvärdering ger organisationen och teamet mycket värdefull information. Helst ska arbetet utvärderas kontinuerligt så man kan göra förbättringar efterhand men ibland görs tyvärr bara utvärderingar i slutet.

När jag skapar en utvärdering åt en grupp börjar jag alltid med att de ska utvärdera sig själv och sin egen insats först. Det är viktigt att man inser sin egen roll och prestation innan man börjar titta på vad de andra i gruppen gjort. Därefter får de utvärdera sin insats som grupp och de olika gruppmedlemmarna. Både positiva och negativa faktorer och egenskaper ska lyftas fram. Slutligen får de utvärdera de yttre faktorerna/resten av organisationen.

För att öppna upp minnet inför en utvärdering brukar jag använda mig av tidslinjer på lite olika sätt. En tidslinje gör att man tänker tillbaka på allt man gjort och upplevt. Att jämföra tidslinjerna i gruppen brukar också vara intressant. Beroende på hur vi är så värderar vi olika händelser i gruppens arbete olika. Det brukar leda fram till många intressanta diskussioner.

Vill du få tips på några bra  check up-övningar och utvärderingar så kolla in på följande sidor på Biz4you:

/Sofi

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s