På tur

Idag var mamma, pappa, Chris och jag på tur till vårt underbara grannland Danmark. Närmare bestämt till Helsingör och Louisiana. Utflykten var min 35-års present från mina föräldrar. Turen började med båt från Helsingborg. På båten blev det pölsa och öl till frukost.

Helsingör

Väl framme i Helsingör så gick vi en runda och tittade på arken, den lilla havspojken, kulturhuset mm. Helsingör är en mysig liten stad. Till lunch åt vi smörrebröd på Köpenhamnaren. Gott och hur billigt som helst!

DSC01608 DSC01609 DSC01610 DSC01615

Köpenhamnaren Köpenhamnaren Köpenhamnaren

Sen tog vi tåget till Humlebeck där Louisiana ligger. Tåget tar ca 15 min från Helsingör och från stationen tar det ca 15 min att gå till museet. På tåget passade vi även på att äta kaka 🙂 . På Louisiana var där flera olika helt fantastiska utställningar så dem kommer jag att berätta separat om i några andra blogg-inlägg.

 Kaka Mamma och pappa Humlebeck DSC01691 Fåglar Fika

På kvällen åkte vi tillbaka till Helsingborg och åt kvällsmat på nya La Petite. Maten var toppen! Först fick vi en smakbit bestående av kalvtatar. Till förrätt hade jag sen ostron, till huvudrätt fisksoppa och till efterrätt ostar. Jag blev hur mätt som helst.

 la petite La petit La petit

Mamma och pappa Sofi och Chris

Dagen har varit helt underbar och vi har haft det riktigt trevligt och mysigt!

Nu är vi trötta av all frisk luft så nu ska vi krypa i säng.

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s