Babelstorn

Du vet väl varför vi människor pratar olika språk idag? Du har väl läst historien om Babels torn? Om inte så kan ju wikipedia alltid hjälpa dig 🙂 . I Granada kan du äta på en restaurang som heter just Babel och där serveras det mat från hela världen både som hela portioner och som tapas. Babel ligger på Calle Elvira så det är lätt att hitta. Tapasen är godare än de hela portionerna men maten är billig och du blir mätt. Ett toppen ställe för studenter alltså.

Babel Babel Babel

Mitt emot Babel ligger ett fantastiskt kebab och falafel ställe. En kebab kostar € 3 och en falafel € 2,5. Hur gott som helst. Det slår inte den bästa kebaben som vi ätit i Berlin men denna var näst bäst.

 Kebab 

Är du sugen på en pizza-slice så ligger det ett mycket bra ställe på Gran via. De serverar även pasta. Jag tror att stället kort och gott heter Pizza och pasta.

Vinoteca Vinoteca 

Ett annat trevligt tapas och vin ställe är Tragalios där du både kan sitta inne eller ute på ett lugnt litet torg och mysa. Deras friterade aubergine som man fick som första tapas var magisk.

Los diamantes Los diamantes

Klassikern Los diamantes som jag skrivit om tidigare har även öppnat restauranger i modernare tappning runt om i staden. När vi kom ner från Alhambra besökte vi den på Plaza Nuevo och maten var nästan bättre där än på original diamanten.

Det finns även många kaféer i olika pris klasser i Granada. Vill du ha en god och billig fika så beger du dig till Granier på Calle Buensuceso nr 18. Goda kakor för inga pengar alls. Chris tyckte dock att de var lite snåla med tevattnet.

Frukt köper du hos ”Frutas Josemanolo” på Calle Doctor Oloriz 1. Fräscht och trevligt.

Se nu till att du tar en tur till Granada. Det är en toppen stad!

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s