Skolbesök

Idag hade vi en bussfärd från helvetet till den byn vi skulle besöka. Jag och Anita var riktigt arga när vi kom fram. Vi vill inte riskera våra elevers säkerhet i onödan så vi sa ifrån och låt säga att resan tillbaka nu ikväll gick i väsentligt lugnare tempo. Vissa chaufförer är riktiga idioter. De måste ju förstå att det är människor de transporterar.  Väl framme i den nya byn skulle eleverna hålla lektioner och de var mycket duktiga. Det var kul att se. En grupp elever var iväg på hembesök så de åkte runt på landsbygden. Byn vi besökte har utsetts till att bli en ny turistattraktion så man höll på att renovera alla husen och ge dem enhetliga fasader. Det såg helt galet ut. Under dagen lyckades jag även köpslå med en liten dam om att köpa hennes ryggkorg. Den är hur stor som helst men skön att bära. Jag vet inte hur jag ska få hem den men något måste man ju roa sig med 😀. Här kommer några bilder från dagen:

Kina Kina Kina

Skolan och skolbarn. Klassrummen var iskalla.

Kina Kina Kina

Byn – byn låg verkligen vackert omgiven av berg och grönska.

Kina Kina Kina

Damen som lagade vår lunch, floden genom byn och jag med min nya korg och hippi utstyrsel 🙂 Jag ser inte klok ut men nöden har ingen lag! Jag frös hur mycket som helst och jag hade glömt mina vantar.

Kina Kina

Byn och prov utomhus på skolgården. Varför har vi inte det hemma 😀?

Kina. Kina

Många hus i byn hade egen odling och bild på floden.

Idag är jag även lite extra stolt över mig själv. Jag gjorde nr 2 över hålet vi har som toalett och det gick bra 😀. Men gud vad nervös jag var innan men det fanns liksom ingen återvändo. I övrigt idag har vi kissat utomhus. Stanken från toaletterna på skolan var så gräslig att vi inte ens vågade titta in i byggnaden. Not nice!

Nu är saknaden efter min prins olidlig. Jag vill hem och mysa med honom NU men istället blir det ytterligare en iskall natt i Kina.

/Sofi

2 kommentarer

 1. Hej Sofi!
  (Josephs mamma här, men säg det inte till honom, han tycker att jag är så pinsam då)

  Det är trevligt att kunna följa er resa genom era bloggar. I dag när jag såg bilderna från skolan kände jag att jag skulle vilja visa det för mina elever (åk 4). Skulle det kunna gå för sig? Jag tänker främst på bilden från klassrummet och bilden med stolarna utomhus.

  Var rädda om er! (och tack för att ni pratade allvar med chauffören).
  Mvh Git

  1. Hej Git! Klart du får använda bilderna. Vi har hur många som helst som du kan få när vi kommer hem. Det är bara kul om fler får del av det vi upplever. Snart ska vi iväg till en annan liten by för ryktet har spridit sig att våra elever är bra på att lära ut. Kul! Så nu kommer vi även att få se en tredje skola. Ha det så bra där hemma! Gruppen vi har med här är verkligen toppen och allt fungerar bra tycker vi trots att det är många nya intryck för alla. Med vänlig hälsning Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s