Investering

Idag är jag sjukt nöjd med mig själv men samtidigt asförbanad över min egen dumhet och lathet. Sen jag blev myndig eller rättare sagt sen jag började jobba har jag inte riktigt orkat engagera mig i min ekonomi och jag har bara låtit åren gå. Det är inte så att jag är slösaktig och slarvig med pengar jag har tex alltid månadsparat MEN jag har månadssparat på ett jädrans bankkonto med typ 0 % i ränta. Hur smart är det när det finns massor av andra alternativ. Du behöver inte kunnat ett skit om aktier eller fonder utan vad du än väljer så kommer du att få bättre avkastning än på bankens sparkonton. Visst nu tar jag i lite, du behöver ju inte väja något som går minus, men istort sett har jag rätt.

Hur som helst. Nu har jag tagit tag i min lättja och nu ska jag ta ett samlat grepp om min ekonomi. Jag har börjat med att flytta över pengar från 0% konton till bättre alternativ.

Well well, som lärare kommer jag väl aldrig att bli rik men jag kan ju alltid försöka 😀 – det är ju bättre att jag gör något än att bara bli utnyttjad av storbankerna!

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s