Hushållsbudget

Det är grymt viktigt att ha en hushållsbudget och här kommer lite tips för hur man kan tänka om man aldrig gjort en budget innan. Budget är ett planeringsverktyg och har man en budget som man följer så skapar man även framförhållning genom att man kan bygga upp en buffert för framtiden. En budget hjälper en också med att hålla koll så man inte drar på sig onödiga utgifter.

Praktiska tips:

  • Skriv upp hur mycket pengar du får in per månad.
  • Gå igenom dina kontoutdrag, kvitton, mm för att se vad du lägger dina pengar på. Ett annat sätt att göra det är att skriva upp dina kostnader varje gång de uppstår under en månad.
  • Dela upp dina utgifter i olika grupper tex kläder, hem, sport, hobby, mat, äta ute, presenter, sparande, försäkringar mm
  • Dina fasta kostnader kanske du inte kan påverka speciellt mycket men tex el, bankavgifter och försäkringar kan man jämföra och få ner priset på.
  • Bestäm sen hur mycket du får lov att lägga per månad per pott.
  • Fundera igenom vilka potter du behöver sätta undan pengar till varje månad så det inte kommer som en chock den månaden som räkningen ska betalas.
  • Tänk också igenom hur du får tex matpengarna att räcka hela månaden så du inte handlar för mycket i början av månaden.

http://www.biz4you.se kan du läsa mer om budget och där finns även en budgetmall om du inte vill göra en egen. Kolla här!

Se nu till och gör din egna eller familjens budget så du får koll.

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s