Hotellstädare

Jag har arbetat som hotellstäderska när jag bodde i Skottland så det är ett yrke jag kan. Det är ett fysiskt tungt arbete för den som utför det och det är också ett viktigt arbete för gästens trivsel som man oftast inte tänker på. Ingen berömmer städerskan när rummet är korrekt städat för då har den bara gjort sitt jobb men alla klagar om något är fel. En duktig och noggran hotellstädare är således värd sin vikt i guld!

Numera städar jag inte hotellrum själv längre men jag bor ganska ofta på hotell eftersom jag har förmånen att få resa mycket. De flesta hotell städas väl men de sakerna som jag brukar kolla när jag får ett rum för att bedöma kvalitén av städningen är:

  • Glasen på rummen – är de fläckiga/dammiga?
  • Ligger det hårstrån/damm synligt? Ligger det synligt så vill du inte veta vad som inte syns 😛!
  • Ligger det skit under sängen?
  • Finns det fettfläckar på insidan av fönstret?
  • Är väggen bakom Tvn dammig?
  • Är tavlorna dammiga?

Alla som städar fattar att man ska städa toaletten men ser man inte till rummet som helhet blir det ändå inte bra.

Slutligen – Det största No noet för en städerska enligt mig är att flytta runt gästens saker om man bor på hotellet under flera nätter. Som gäst har man satt upp sina saker i den ordningen man vill ha dem och det är det respektlöst att ändra på. Dessutom så vill jag inte att någon jag inte känner ska röra mina saker. Just nu har vi en städerska i Valencia som är en ”runtflyttare” och det gör mig tokig. Igår hade hon stoppat ner mina svettiga träningsgrejer i en låda. Inte ok!

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s