Souffle chaud au citron

Sista sufflén i Franska köksskolan var en citronsuffle och den var magiskt god. Lagom söt och lagom syrlig. Tyvärr blev den lite bränd på toppen. För att sammanfatta mina erfarenheter om suffléer så är det att de utan mjöl oftast var godare än de med mjöl. Att göra suffléer var inte heller så svårt som jag trott. Efterrättssuffléerna var godare än matsuffléerna. Matsuffléerna var som barnmat. Nu kommer det dröja länge innan jag gör fler suffléer men det var kul att lära sig.

Dagens huvudingrediens – citron:

image

Dags att göra kräm – först skulle smöret och sockret smälta ihop med citronjuicen, därefter skulle äggulorna och citronskalsrivet tillsättas och sen var det bara att röra tills det blev tjockt:

image image image

Innan ugnen och i ugnen:

image image

Färdig och den var bara så GOD:

image image image

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s