Epaule de veau a la bourgeoise

Alla lärdomar är bra även dom dåliga och idag har hemmakocken lärt sig följande:

  1. Är du nybörjare så följ receptet – slaviskt ska du följa det – eller byt åtminstone inte ut den mest väsentliga ingrediensen emot något annat om du inte har koll (vilket jag inte har, så oxe i småbitar istället för kalvbog ställde till det rejält med koktiden 😃)
  2. Laga inte avancerade rätter som tar tid när du är stressad, trött och hungrig (för mig betyder det att jag en måndag inte bör laga något annat än mackor eller möjligen pasta med ketchup)

Efter en smärre evighet i köket är det bara att konstatera följande:

  • Jag glömde att krydda köttet…
  • som även blev för torrt…
  • plus att fyllningen ramlade ut.
  • Dessutom var grönsakerna underkokta och…
  • såsen för tunn och…
  • för lite kryddad.

Just nu känner jag mig inte som en rockstjärna! Hur kan man misslyckas med att koka potatis – jordens undergång!

Redning till såsen och såsen:

image image

Uppläggning:

image image

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s