Matsvinn

En viktig sak vi alla måste hjälpas åt med är att vi måste kasta mindre mat. Jag och min älskling är verkligen slarviga vad det gäller det. Vi köper hem en massa grejor som sen ligger och blir förgamlat och det är verkligen inte ok.

Några enkla regler för att få ner svinnet är:

  • Laga lagom med mat och skulle det bli något över så frys in resterna eller ha dem dagen efter.
  • Planera din matlagning och dina inköp.
  • Handla inte mer än du behöver.
  • Hantera råvarorna på rätt sätt så de inte förstörs i onödan.
  • Handla bara det som du planerat för.
  • Lukta och smaka på produkten innan du slänger den. Något som har passerat sin ”bäst före-datum” kan fortfarande vara mer än ok. Det är stor skillnad på ”bäst före-datum” och ”sista förbrukningsdag”. ”Sista förbrukningsdag” bör man följa men ”bäst före” är bara en angivelse om när maten är som bäst. Den blir inte dålig direkt efter.

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s