Europeiska kommissionens dag

Idag har jag lärt mig otroligt mycket. Seminarierna idag under Europaforum har varit riktigt intressanta. Jag är glad för att våra elever har fått vara med. I stort sett alla debattörerna har varit riktigt vassa.

På morgonen var våra ettor på ett seminarium om EUs migrationspolitik kopplat till Öresundsregionen. Att EU inte har hanterat flyktingkatastrofen på ett bra sätt är ju inget att sticka under stol med direkt. Det var dock mycket intressant att höra om hur stängningen av gränsen mot Danmark har påverkat läget för pendlarna. Våra ettor var riktigt modiga. De vågade ställa frågor inför hela publiken. Kul!

Under lunchen spelades det klassiskt musik på saxofon och dragspel. Det var coolt!

Under eftermiddagen lyssnade våra tvåor på ett seminarium om Cirkulär ekonomi och deras inplanerade frågor gick bra. I den panelen presenterade två riktigt spännande företag sig. Sist på dagen var det en riktigt tankeväckande debatt om Digitalisering. Vårt samhälle står inför riktigt stora förändringar.

Jag har fått så mycket input under dagen och allt det nya kommer att ta tid att smälta. Detta är förmodligen den bästa fortbildningen som en lärare i samhällsämnena och i entreprenörskap kan få.

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s