Tatau

I Huesca var vi på en riktigt riktigt bra en-stjärning Guide Michelin resturang vid namn Tatau. Maten och miljön var ljuvlig. Servicen var positiv och trevlig. Besöket på Tatau är en av mina absolut bästa resturangupplevelser. Maten var klassiska tapas med en hypermodern tvist. Priserna var överkomliga.  Till maten drack vi först champagne,  sedan rödvin i limiterad upplaga från trakten följt av ljuvligt dessertvin (jag köpte hem en flaska för det var så gott) och som avslutning drack vi en Monkey 47 GT. Ibland är livet mer än en fest! Maten är en historia för sig. Vi åt:

  • Omelett fylld med svamp och pilgrimsmussla toppad med benmärg och rom från trakten. En helt galet komponerad rätt som trots den märkliga blandningen var ljuvlig.
  • Rätt nummer två var forellstrutar som var så goda att jag ville gråta.
  • Rätt tre var tonfisk som bara smälte i munnen.
  • Rätt fyra var gåsleverpastej med sylt, salt och peppar. Den smakkombinationen är oslagbar.
  • Näst sista rätten var gris som var så mör att man inte behövde tugga serverad med en äggblandning.
  • Sista rätten bestod av tre rätter gjort på duva så kockarna verkligen hade tagit hand om alla duvans delar. Det var magiskt.
  • Till efterrätt åt vi traditionell kaka som var riktigt vass samt klubba i flytande form 😀.

Läs mer om Tatau här!

Har du chansen så åk dit!

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s