God mat i Barcelona

Glad midsommar till dig som ska fira midsommar idag! Ät mycket sill och jordgubbar!

Här kommer några tips på bra matställen i Barcelona. Det finns ingen anledning att hamna på en turistfälla här eftersom här är så många restauranger. Vi brukar kolla efter ställen som inte ligger längst turiststråken och där vanliga stadsbor äter. Äter lokalbefolkningen där är det oftast ett bra tecken.

Hittills kan vi rekommendera:

1) Ca La Flor som ligger längst vägen mellan Park Güell och La Sagrada Família. Här äter du ljuvlig, vällagad och rustik spansk husmanskost i familjär miljö. Chris åt soppa med pasta och kikärtor till förrätt och jag åt ris med havets läckerheter. Det smakade magiskt. Till huvudrätt åt Chris kanin med vitlök och jag åt en saftig kyckling kryddad med rosmarin. En dagens meny kostar € 10 vilket är mycket prisvärt.

2) La Quesera är en ostbar så där ska du passa på att smaka så många ostar som möjligt. Vi tog deras lilla ostbricka för € 4,6 och då fick du tre lagom stora bitar ost och tillbehör. Vi beställde om brickan tre gånger och varje gång var det nya ostar och nya tillbehör. Ostarna var magiska så det var verkligen prisvärt. Enda minuset var att personalen var lite dålig på att presentera ostarna.

3) El Yate – trevlig traditionell spansk resturang med rustik husmanskost. Se tidigare inlägg!

4) Fandango – Se tidigare inlägg! Här får du god öl och goda tapas i bra storlekar till ett rimligt pris! Prova gärna ölen Turia från Valencia! Den är god!

/Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s