Plastbanta!?

I en tidning läste jag en artikel om att vi måste plastbanta dvs minska på mängden onödigt plast som vi använder och det håller jag med om.

I artikeln tog de upp att man inte skulle köpa plastleksaker till barn, att man inte skulle ha plastredskap och teflonpannor i köket, att man hellre ska vädra sina kläder än att tvätta dem, att man inte ska köpa krämer med mikroplaster, att man ska undvika engångsprodukter i plast till picknicken osv.

Givetvis är allt ovan viktigt men jag tyckte att artikeln glömde att ta upp vad jag personligen anser som min största plastbov nämligen allt förpackningsmaterial som jag bär hem från mataffären och som jag sen bara slänger tex fruktpaket, fruktpåsar, saker som varit inplastade mm. Det är hur mycket plast som helst.

Just kopplat till matinköp hade jag gärna velat se en förändring för att minska plastmängden.

/Sofi

2 kommentarer

  1. Jag håller så med dig. Det finns massa plast att spara in på när det gäller just frukt och grönt. Självklart kan man göra en massa hemma också men de stora kedjorna och producenterna borde ta ett större ansvar.
    F.ö. ogillar jag ordet plastbanta. 🙂 Sluta använda/minska på plast räcker gott att säga.

    1. Plastbanta har väl blivit ett modeord bland många andra men jag håller med dig om att sluta använda/minska på användandet av plast låter bättre. Just engångs förpackningar/prylar av plast tycker jag producenterna bör tänka till kring./Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s