Månad: juni 2024

Bobergs i Brantevik

Dagen efter min födelsedag åkte vi till Bobergs i Brantevik för middag och övernattning. Det var mysigt. Rummet var helt ok och frukosten var riktigt riktigt bra. Middagen får ett eget inlägg. Brantevik är större än vad jag trodde och det var ett mysigt ställe för en liten promenad. Vi bodde precis vid vattnet.

/Sofi

45 år

Min 45 års dag var en fin dag och det känns bra att ha blivit ett år äldre.

Dagen började med att min darling gav mig presenter och frukost på sängen. Kaffet fick jag i våra loppade Blå blomst koppar.

Sen körde vi inom Biltema för mer kaffe innan min darling körde mig till jobbet. Han skulle hjälpa mig att flytta böcker.

Efter jobbet fikade vi på Madrix som är Hässleholms stolthet. Det var gott och mysigt.

Sen blev det ännu mer fika hos mina föräldrar i Lund när vi skulle hjälpa dem med några ärenden.

På kvällen åt vi pizza på Mamma Teresa och det var väldigt gott.

Väl hemma igen fick jag present av våra grannar och det gjorde mig glad.

Kvällen avslutades med en påse lösgodis och en GT.

Jag är väldigt glad och tacksam för mina fina presenter jag fick. Blommorna var en present från Blomsterlandet.

/Sofi

Hänt i veckan v. 25 – 2024

Det har varit en lugn första semestervecka. Jag har pysslat här hemma, varit på loppis, tittar på fotboll på TV, börjar slipa på mitt sommarprojekt, vaxat min darlings rygg, gått små promenader, tvättat, vattnat osv. Alltså inget betungande över huvudtaget. Kuligast var att göra en presentkorg till Molly.

De två viktigaste sakerna i veckan är att jag varit på mammografi och på synundersökning.

Veckans stora händelse är så klart midsommar. Vi hade en lugn och mysig dag. Det får ett eget inlägg.

/Sofi

På skissernas

På Nationaldagen åt vi trerätterslunch på Skissernas och det var så gott och så fint. Servicen var toppen. Först fick vi bröd och till förrätt tomater i någon sorts skaldjurssky. Till huvudrätt var det torskrygg och till efterrätt mumsig glass och jordgubbar. Det var en riktigt riktigt trevligt lunch.

/Sofi

Solbackens wåffelbruk

Solbackens wåffelbruk i utkanten av Båstad är en riktig liten pärla med supergoda våfflor och kaffe. Stället ligger verkligen magiskt vackert. Vi var där efter besöket på Ravinen tillsammans med Ulla och det var riktigt trevligt trots att vi fick sitta inne på grund av regnet.

/Sofi

Lars Lerin

Det var så trevligt att få gå på vernissagen av Lars Lerins utställning på Ravinen utanför Båstad i lördags. Utställningen är väldigt vackert hängd och Ravinens lokaler är väldigt smakfulla. Chris körde mig och Ulla dit och väl på plats träffade vi även Gudrun och Birgitta från konstföreningen. Det var kö för att komma in men vi hade kommit i god tid så det gick smidigt. Innan utställningen invigdes fick vi chansen att säga hej till dagens huvudpersoner och det var kul. Utställningen är verkligen värd ett besök och man får ju hoppas att det kommer att vara mindre besökare de andra dagarna så man verkligen kan ta tillsig den vackra och detaljrika konsten.

/Sofi

Nya arbetsrummet

Jahapp! Lagom tills vårt gamla arbetsrum i K-husets källare var färdigrenoverat och att vi hunnit flytta in fick vi besked om att vi skulle flytta ut igen eftersom Komvux ska få de lokalerna. Således avslutades detta arbetsåret med ännu en flytt. Nu har vi flyttat två våningar upp till C-husets andra våning och nu har vi ett rum utan galler för fönstren. Det är lite kvar att fixa men det har blivit rätt bra även om vi kommer att sakna källaren där vi suttit helt ostört.

/Sofi

Hänt i veckan v. 24 – 2024

Sista veckan på jobb innan semestern. Så skönt! Jag behöver verkligen vila.

På jobbet hade vi utvärderings och planeringsdag hos Karin. Sen var det endel andra möten också var det en fin minnesstund för vår kollega som gått bort. Sista arbetsdagen hjälpte min darling mig att flytta vårt referensbibliotek som vi haft hemma till Hässleholm. Så skönt. Det frigjorde en hel bokhylla i förrådet.

I veckan har jag även fyllt 45 år. Det känns bra. Min darling firade mig ordentligt både på själva dagen och med en tur till Brantevik. Det får egna inlägg.

I övrigt i veckan har vi köpt fler fina krukor till vår uteplats också har vi planterat plantor från mamma. Det börjar att bli så fint och grönt där ute nu.

I veckan har jag även varit på premiären av en ny loppis här i stan och på en ny utställning på Hemslöjden. Båda var riktigt bra.

I söndags gjorde vi en tur till Ängelholm och Höganäs. Det är verkligen ett lyft för oss att ha bil så vi kan göra små spontana utflykter.

I veckan har jag även tvättat våra dunkuddar, bytt färg i sovrummet till grönt och strykt kläder. Nu ska jag inte stryka förrän i augusti om allt går som det ska 😀.

Nu ska jag bara fokusera på att vara sommarledig 😀!

/Sofi

Citadellet

På Citadellet i Landskrona har det öppnat två nya affärer som jag skrivit om tidigare. Nu har jag besökt dem igen och nu var det lugnare än under konstrundan. Hos I am Atelier ställer min kollega Suzanne ut sina vackra tavlor just nu och det var kul att se. I am Atelier är väldigt smakfullt inrett och det är även secondhand affären Ritas vardagsrum som har ett väldigt snyggt och brett sortiment av begagnad inredning. Kul att lokalerna på Citadellet fått nytt liv.

/Sofi

Förlängningar

På museet i Landskrona kan du just nu se en utställning med två konstnärer som heter Förläningar. Det är en utställning med extra allt. Det är keramik, videoinstallation, teckningar, texter mm. Utställningen kräver sin tid och koncentration men den är värd ett besök.

Övriga utställningar på museet är såklart också värda ett besök.

/Sofi

Modern rya

På Landskrona konsthall hänger en cool utställning under sommaren. Det är ett antal ”moderna” ryamattor med häftiga motiv gjorda av Emelie Röndahl som ställs ut. Utställningen heter ”Till sängs” och den är verkligen värd ett besök. Själv tyckte jag att det var lika fascinerande att titta på både framsidan och baksidan av verken.

/Sofi

Hänt i veckan v. 23 – 2024

Det har varit en otroligt intensiv vecka och det är tur det är semester snart för jag har börjat gå på högvarv och måste varva ner.

I veckan som gått har jag klarat att gå 12000 steg varje dag. Det var länge sedan sist.

På jobbet har det varit avslutning och student. Till avslutningen hade vår mentorsklass bakat mumsiga bakverk också hade de bestämt att vi skulle prova lösögonfransar. Det var kul. Under veckan har vår klass även bytt arbetsrum och jag har bytt kontor. Det känns lite sorgligt att ha flyttat ut från källaren i K-huset efter 14 år men jag sitter fortfarande med Anita och Karin. I veckan fick jag även fin fina blommor av samhällsinstitutionen eftersom jag gift mig.

På nationaldagen hälsade vi på mina gudbarn. Det var mysigt. Vi fäktades. Chris och jag åt lunch på Skissernas och det var magiskt gott. Det får ett eget inlägg. Efter lunchen besökte vi mina föräldrar innan vi gick till Kino och tittade på Hammarskjöld. På kvällen hämtade vi en popcornmaskin hos en granne som vi skulle ge till gudbarnen.

I veckan har jag även varit och vaxat benen, varit på Ravinen på vernissage, gått på loppis, pantat flaskor, tvättat, vattnat blommor och röstat i Eu-valet.

I söndags var det kalas för mitt yngsta gudbarn som ska fylla fem. Det var trevligt och popcornmaskinen gjorde succé. Dock avslutades kalaset av att jag blev knockad av misstag. Det var inte så kul – det gjorde ont och blödde.

/Sofi

Blå stjärnan

Då har jag tagit mig igenom ytterligare en del av Jan Guillous serie. Det blir nog den sista om jag inte hittar fler i förrådet.

Denna del utspelar sig också under andra världskriget men här får man följa döttrarna i familjen istället för deras pappa och hans bröder. Den ena systern jobbar för den svenska säkerhetstjänsten och den andra inom motståndsrörelsen. Böckerna är rätt tjatiga men det var ändå lite spännande att läsa om den norska motståndsrörelsen även om boken är skönlitterära så ger den ju ändå en uppfattning om hur det var.

/Sofi

Klippa hår

Eftersom det både är ont om tid inför avslutningar och student och lite skralt i kassan fick min man rycka ut med saxen här om dagen. Han skulle klippa mina toppar, ca 7 cm, men det blev betydligt mer än så. Man får inte heller titta för nära eftersom längden skiljer sig endel åt här och var. Men men 😀!

Före

Efter

/Sofi

Hänt i veckan v. 22 – 2024

Vilket väder det varit i veckan. Det har varit så fint, soligt och varmt. Vi har försökt att vara ute mycket och under en promenad såg vi mängder med stora sniglar.

Veckan som gått har även varit fylld av sorg. En kollega till mig har gått bort i cancer. Hon var ung. Vi har även fått ett ytterligare tråkigt cancerbesked att en annan ung person i vår bekantskapskrets är sjuk. Så tråkigt. Men trots allt det ledsamma har veckan rullat på.

I måndags var vi i Helsingör för att fira att min mammas födelsedag. Det var trevligt! Det får ett eget inlägg.

På jobb har jag satt årets betyg och avslutat kurser. Jag har även börjat packa eftersom vi ska byta arbetsrum IGEN. I onsdags bjöd mina kollegor på bröllopstårta för att fira att jag gift mig med min darling. Jag blev glad och rörd.

I onsdagskväll var jag på föreläsning med rektorn för Lunds universitet Erik Renström.

I veckan har jag även varit på ansiktsbehandling, fått massage också har min darling klippt mitt hår. Jag har även gjort müsli och slagit in packet till mitt gudbarn som fyller år samma dag som jag. Jag har planterat stockrosfrön som vi samlade ihop förra året också har jag tvättat våra duntäcken.

I lördags hade jag kultur och loppis dag på stan medan min darling var i Malmö och gjorde tester också åt vi kvällsmat på Haralds.

I söndags rensade jag en vända till i förrådet eftersom vi behövt asaner allt vi haft på vinden eftersom den ska repareras. Det är inte klokt så mycket bra och ha grejor man har samlat på sig.

/Sofi